top of page

Vista ar nūdelēm saldskābajā mērcē


čuguna katls ar nūdelēm

Sastāvdaļas:

Vistai:

  • 400 g vistas filejas (sagriezta gabaliņos)

  • 2 ēdamkarotes sojas mērces

  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes

  • 1 ēdamkarote augu eļļas (cepšanai)

Saldskābā mērcei:

  • 4 ēdamkarotes kečupa

  • 2 ēdamkarotes sojas mērces

  • 2 ēdamkarotes rīsu etiķa (vai cita veida etiķa)

  • 2 ēdamkarotes cukura

  • 1 ēdamkarote medus

  • 1 tējkarote kukurūzas cietes (atšķaidīta ar 2 ēdamkarotēm ūdens)

  • 1/2 glāzes ananāsu gabaliņu ar sulu (pēc izvēles)

Nūdelēm:

  • 200 g rīsu nūdeles (vai citas pēc izvēles)

  • 1 ēdamkarote sezama eļļas (pēc izvēles)

  • 1 ķiploka daiviņa (sasmalcināta)

  • 1 maza sīpola (sagriezts šķēlītēs)

  • 1 burkāns (sagriezts plānās šķēlēs)

  • 1 sarkanais paprikas pipars (sagriezts strēmelēs)

  • 100 g brokoļu ziedkopu (pēc izvēles)

Pagatavošana:

  1. Marinē vista:

    • Bļodā sajauciet vistas gabaliņus ar sojas mērci un kukurūzas cieti. Ļaujiet pastāvēt 15 minūtes, lai marinētos.

  2. Sagatavo saldskābo mērci:

    • Bļodā sajauciet kečupu, sojas mērci, rīsu etiķi, cukuru un medu. Ja vēlaties, pievienojiet ananāsu gabaliņus ar nedaudz sulas. Visu labi samaisiet.

    • Mazā katliņā uzkarsējiet šo maisījumu uz vidējas uguns, līdz tas sāk vārīties.

    • Pievienojiet atšķaidīto kukurūzas cieti, maisot, līdz mērce sabiezē. Noņemiet no uguns un noliekat malā.

  3. Gatavojiet nūdeles:

    • Rīsu nūdeles uzvāriet pēc instrukcijas uz iepakojuma. Kad tās ir gatavas, noskalojiet aukstā ūdenī un nokāsiet.

    • Wok pannā uzkarsējiet sezama eļļu, pievienojiet ķiploku, sīpolu, burkānus un papriku. Sautējiet 3-4 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.

    • Pievienojiet brokoļus un turpiniet sautēt vēl pāris minūtes.

    • Beigās pievienojiet vārītās nūdeles, visu kārtīgi samaisiet un sautējiet vēl 2 minūtes.

  4. Cepiet vistu:

    • Pannā uzkarsējiet eļļu un apcepiet vistas gabaliņus uz vidējas uguns līdz zeltaini brūni un pilnīgi gatavi.

  5. Salikšana kopā:

    • Sajauciet cepto vistu ar sagatavoto saldskābo mērci.

    • Pasniedziet vistu uz nūdelēm ar dārzeņiem, pārlejot to ar papildus mērci pēc vēlēšanās.

Labu apetīti!

505 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page