
Sastāvdaļas:
Vistai:
400 g vistas filejas (sagriezta gabaliņos)
2 ēdamkarotes sojas mērces
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
1 ēdamkarote augu eļļas (cepšanai)
Saldskābā mērcei:
4 ēdamkarotes kečupa
2 ēdamkarotes sojas mērces
2 ēdamkarotes rīsu etiķa (vai cita veida etiķa)
2 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote medus
1 tējkarote kukurūzas cietes (atšķaidīta ar 2 ēdamkarotēm ūdens)
1/2 glāzes ananāsu gabaliņu ar sulu (pēc izvēles)
Nūdelēm:
200 g rīsu nūdeles (vai citas pēc izvēles)
1 ēdamkarote sezama eļļas (pēc izvēles)
1 ķiploka daiviņa (sasmalcināta)
1 maza sīpola (sagriezts šķēlītēs)
1 burkāns (sagriezts plānās šķēlēs)
1 sarkanais paprikas pipars (sagriezts strēmelēs)
100 g brokoļu ziedkopu (pēc izvēles)
Pagatavošana:
Marinē vista:
Bļodā sajauciet vistas gabaliņus ar sojas mērci un kukurūzas cieti. Ļaujiet pastāvēt 15 minūtes, lai marinētos.
Sagatavo saldskābo mērci:
Bļodā sajauciet kečupu, sojas mērci, rīsu etiķi, cukuru un medu. Ja vēlaties, pievienojiet ananāsu gabaliņus ar nedaudz sulas. Visu labi samaisiet.
Mazā katliņā uzkarsējiet šo maisījumu uz vidējas uguns, līdz tas sāk vārīties.
Pievienojiet atšķaidīto kukurūzas cieti, maisot, līdz mērce sabiezē. Noņemiet no uguns un noliekat malā.
Gatavojiet nūdeles:
Rīsu nūdeles uzvāriet pēc instrukcijas uz iepakojuma. Kad tās ir gatavas, noskalojiet aukstā ūdenī un nokāsiet.
Wok pannā uzkarsējiet sezama eļļu, pievienojiet ķiploku, sīpolu, burkānus un papriku. Sautējiet 3-4 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
Pievienojiet brokoļus un turpiniet sautēt vēl pāris minūtes.
Beigās pievienojiet vārītās nūdeles, visu kārtīgi samaisiet un sautējiet vēl 2 minūtes.
Cepiet vistu:
Pannā uzkarsējiet eļļu un apcepiet vistas gabaliņus uz vidējas uguns līdz zeltaini brūni un pilnīgi gatavi.
Salikšana kopā:
Sajauciet cepto vistu ar sagatavoto saldskābo mērci.
Pasniedziet vistu uz nūdelēm ar dārzeņiem, pārlejot to ar papildus mērci pēc vēlēšanās.
Labu apetīti!
Comments