Vācu gulaš

Receptes autors @myfoodbloger, iesakām visiem iečekot viņa instagram profilu!


IEPAZĪSTI LATVIJAS LIELLOPU - divas iepriekšējās vasaras cītīgi braukājām pa Latvijas laukiem, satiekot zemniekus, lopkopjus, mājražotājus mūsu “Pagaršo Latviju” projektā. Tur arī iepazinām @teiralma un šai vasarai piedzima doma doties ciemos pie lopkopjiem, kuri dara savu darbu ar milzīgu mīlestību, tic tam, ka Latvijā var un vēlas, lai arī pie mums ir pieejama kvalitatīva liellopu gaļa, to piedāvājot kooperatīvā “Latvijas Liellops” jeb @galaspiegade ik ceturtdienu, atvedot cilvēkiem uz mājām viņu pasūtījumu. Savukārt es stāstīšu, ko ar liellopa gaļu iesākt, lai izdotos gardi ēdieni visai ģimenei.


RECEPTE:

🌾Sakapājam 3 vidējus sīpolus un apcepam eļļā pannā vai katlā, ja ir paredzēts.

🌾Pievienojam 1kg gaļas. @galaspiegade ir safasējuši vakuumā nogatavinātas liellopu gaļas gabaliņus gulašam, kuri tik vien kā jāpagatavo. Visu apcepam.

🌾Piešaujam 2 ēd.k. tomātu pastas un pielejam 300ml tumšo alu. Visu apmaisām. Alkohols gatavošanas procesā iztvaikos, paliks garša.

🌾Tad sāli, piparus, 1 ēd.k. paprikas pulveri, nedaudz ķimenes un majorānu.

🌾Pievieno aptuveni 700ml buljonu, ideālā gadījumā liellopu.

🌾Visu sautē aptuveni 40 min uz gāzes degļa, tad pievieno jaunos kartupeļus un gatavo līdz gatavs.

115 views0 comments

Recent Posts

See All