SĒŅU UN KARTUPEĻU SACEPUMS
top of page

SĒŅU UN KARTUPEĻU SACEPUMS

Autors: @myfoodbloger <= ja tev interesē ēdieni un piedzīvojumi, apskati profilu!

To vien redzu Instagramā, ka visi nāk no meža ar pilniem spaiņiem sēņu, arī mēs ar Robertu @rbabris no @pure_olive_baltics iegājām mežā, salasījām gailenes un turpat tās pagatavojām! Recepte super viegla, ēda visi, bērni pieprasīja papildus porcijas! Gatavojām dabā, līdzi paņēmām Muurikkas Gāzes degli un Wok pannu.



.

RECEPTE:

🍂sakapājiet 2-3 šalotes sīpolus un kadas pāris ķiploka daiviņas.

🍂Novāriet kartupeļus ar visu mizu, taču svarīgi, lai kartupeļi stingri, lai nejūk ārā. Vajadzēs 4-5 kartupeļus.

🍂Gailenes vēlams nemazgāt, notīrīt tik daudz, lai smiltis caur zobiem nečirkst un tad saplūkāt gabaliņos, Robis saka, ka tas tā dizainīgi esot. Cik daudz? Tas atkarīgs no ēdāju skaita, ģimenei pietiks ar aptuveni 500g.

🍂Sagrieziet kādus 150-200g forši kūpināta caurraudzīša gabaliņos.

🍂Tagad visu metam uz Muurikka Wok pannas - @pure_olive_baltics saka, ka droši var cept un fritēt arī olīveļļā, visas Dienvideiropas valstīs to dara un garša ēdieniem ir lieliska. Mēs izmantojām “Molina de Los Garcia” rafinētu olīveļļu, kam pievienota augstākās kategorijas (virgin extra) olīveļļa. Šī eļļa derēs gan salātiem, gan cepšanai, pat konditorejā var pielietot pure-olive.com.

🍂Olīveļļā apcepiet sīpolus, ķiplokus, tad pievienojiet caurraudzīti, pacepiet. Atdzīviniet garšu ar svaigi maltiem pipariem.

🍂Šaujiet klāt gailenes un cepiet. Dariet to uz krietnas uguns, jo svarīgi sēnes nevārīt. Kad gailenes gatavas laiks kartupeļiem.

🍂Pievienojiet vārītus kartupeļus sagrieztus palielos gabalos. Ļaujiet tiem sasilt, piešaujiet sāli un vēl nedaud svaigi maltu piparu.

🍂Pāri visam zaļumus - dilles, pētersīļus vai kinzu!

.



Eksperimentējiet, draugi! Nebaidieties cept un fritēt olīveļļā, jo kā teica @rbabris un viņš zina, ko runā, jo mācījies izcilā pavāru skolā Dienvideiropā - olīveļļā cept drīkst!

@muurikkalatvia ja garšo paēst un smukas bilde pieseko mums!

153 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page