@Myfoodbloger esmu gatavojis liellopa gaļu vīnā, esmu sutinājis jēru alū, sidrā gatavoju jaunlopu pirmo reizi un jāsaka - nesaprotu, kur biju agrāk? Šīs ir grandiozas ģimenes pusdienas vai absolūti lieliskas svētku vakariņas. Saglabājiet recepti, noteikti ap Ziemassvētku laiku noderēs, kad vēlēsieties pagatavot kaut ko lielisku!
RECEPTE:
🌶sagrieziet nelielos gabaliņos 1kg jaunlopa gaļas, apsāliet to.
🌶Sakapājiet 4 šalotes sīpolus, 2 burkānus, tos apcepiet pannā.
🌶Atsevišķā pannā vai čuguna katlā apcepiet gaļu.
🌶Savienojiet gaļu ar sīpoliem un burkāniem katlā, traukā, kuru drīkst likt cepeškrāsnī. Pievienojiet pudelīti sidra, kas ir aptuveni 300ml. Es pievienoju @somersbylv Sparkling Spritz, kas ir pussaldais sidrs ar rūgtenu noti un labi ies kopā ar gaļu. Alkohols gatavošanas procesā izzudīs.
🌶Piešaujiet 2 tējkarotes timiāna, 1 ēd.k. brūnā cukura vai medus, 1 lauru lapu, sāli, maltus melnos piparus, čilli piparu un sauju ar dzērvenēm.
🌶Visu izmaisiet un slidiniet katlu cepeškrāsnī 160 grādu karstumā uz aptuveni 2 stundām līdz ēdiens gatavs.
🌶Pasniedz ēdienu ar to, pēc kā sirds kāro - kartupeļu biezeni, rīsiem, var ēst ar lavašu.
.
Šī nu reiz būs tā maltīte, kad jūsējie lūgsies, lai gatavojat vēl, jo garšo kā ēdiens no restorānu nedēļas.
Ja tev patīk interesanta receptes PIESEKO @MYFOODBLOGER instagram lapai!
Comments