Vai čuguna panna un katli paredzēti indukcijas plītīm?
Indukcijas plītis izmanto magnētisko lauku, lai uzsildītu pannas vai katlus. Čuguna materiāls efektīvi reaģē uz elektromagnētiskā lauka, tāpēc veicina ātru un vienmērīgu uzsilšanu.
Kāpēc ēdiens pielīpi pie čuguna pannas?
Panna nav pareizi sagatavota. Pirms ēdiena uzlikšanas panna nebija pietiekami uzsildīta. Netikai pievienots pietiekami daudz eļļas vai tauki.
Kā pareizi sagatavot čuguna pannas un katlus?
Pirms lietošanas nomazgāt, noslaucīt un tad ieeļļot cepšanas virsmu ar plānu kārtiņu eļļas vai taukiem. Tad pannu sildīt līdz eļļa viegli iebrūnēt. Procesu var atkārtot vairākas reizes, lai uzlabotu kvalitāti. Pilns apraksts
Kāpēc izvēlēties čuguna traukus?
Augsta siltuma noturība. Vienmērīga siltuma sadale pa pannas cepšanas virsmu. Ilgstošs kalpošanas mūžs, papildus virsmas ko noskrāpēt. Dizains un estētika. Var izmantot cepeškrāsnī.
Kā lietot čuguna pannu?
Pie pirmajās gatavošanas eļļu lietoja dāsni! Kad čuguna panna ir pienācīgi uzkarsējusies, varat sākt gatavot ēdienu. Kad ēdiens ir uzlikts mēģinām to neaiztikt un negrozīt, jo sākumā ēdiens pielīp pie virsmas un tad apcepās un atlīp. Skatīt video