Čuguna pannas sagatavošana!












    Čuguna pannas sagatavošana uz plīts:


    1. Mazgājam pannu zem karsta ūdens izmantojam švami ar abrazīvu un mazliet mazgāšanas līdzekli. (Ja rūsas ir daudz lietojam arī sāli)

    2. Noslauki pannu sausu (procesu var paātrināt sildot pannu)

    3. Ieeļļo pannu (dāsni ieeļļo pannas cepšanas virsmu un arī ārējo daļu, ja tā nav emaljēta)

    4. Karsē pannu uz vidēja karstumu, līdz eļļa paliek brūngana (procesa laikā radīsies dūmi)

    5. Atļauj pannai atdzist un atkārto 2. un 3. punktu vel divas reizes.

    6. Ja ir radušās saķepušas eļļas vai tauku piles notīri tās.


    Čuguna pannas sagatavošana cepeškrāsnī:


    1. Mazgājam pannu zem karsta ūdens izmantojam švami ar abrazīvu un mazliet mazgāšanas līdzekli.

    2. Noslauki pannu sausu (procesu var paātrināt sildot pannu)

    3. Ieeļļo pannu (dāsni ieeļļo pannas cepšanas virsmu un arī ārējo daļu, ja tā nav emaljēta)

    4. Uzsildi cepeškrāsni, ja pannu ieeļļoji ar cepšanas taukiem tad to kasē 30 min 250°C temperatūrā, ja pannu ieeļļoji ar augu eļļu tad karsē to 1 līdz 2 stundām 150°C.

    5. Izņemat pannu no cepeškrāsns (nevajag gaidīt kamēr tā atdziest) un atkārtojat 2. un 3. punktu.

    6. Ja ir radušās saķepušas eļļas vai tauku piles notīri tās.


    Eļļas degšanas temperatūras - https://www.delfi.lv/tasty/praktiski-padomi/lielais-ellu-un-taukvielu-spikeris-ka-izmantot-un-kur-uzglabat.d?id=48418291



    Rīga, Miera iela 15
    Tel.: 29134494
    0
    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram