Izejvielas:
2-3 vidēja lieluma kartupeļi, mizoti
1 tase grauzdētu griķu
1 ēdamk. vīnogu kauliņu eļļas (vai olīveļļa )
sāls un pipari (pēc garšas)
Papildu garšvielas: paprika, koriandrs, sausi pētersīļi, ķiploku pulveris
Pagatavošana:
Griķus noskalo zem auksta tekoša ūdens. Izvēlies vidēja izmēra katlu ieber noskalotos griķus un pielej 3 krūzes ūdens. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un pievieno sāli. Samazini temperatūru un vāri 15 minūtes vai līdz ūdens iztvaiko.
Tikmēr sarīvē kartupeļus. Ieteikums izmantojat smalko rīvi, lai masa būtu vienmērīga un neveidotos lieli kartupeļu gabaliņi.
Ar rokā izspiediet sulu no kartupeļu masas un ieliekat to bļodā.
Pievieno novārītos griķus kartupeļu masai.
Pievieno sāli, piparus un citas garšvielas. Pievieno kartupeļu cieti masai un maisi / stampā to līdz tā ir vienmērīga.
Ar rokā izveido mazas bumbiņas no griķu un kartupeļu masas.
Uzsildi pannu un eļļu tad pievienojat bumbiņas un apcep tās no visām pusē līdz tās ir brūnas!
Pasniedz ar iecienītāko makaronu mērci!
コメント