No svētkiem palicis pāri ēdien, ko darīt? OMLETE
top of page

No svētkiem palicis pāri ēdien, ko darīt?

Receptes autors @myfoodbloger, iesakām visiem iečekot viņa instagram profilu!

PLUCINĀTA CŪKGAĻA - ja reiz pie tādas esam tikuši, tad ar to var iesākt super gardas lietas. Plucinātu cūkgaļu pagatavot nav grūti, tas prasa laiku, taču pēc tam var izpausties virtuvē. Kā gatavo plucinātu cūkgaļu? Sagriež cūkgaļas šķiņķi gabalos, pasāla, iepiparo un uz pannas super karstā temperatūrā apcep, pat apsvilina. Tad liek čuguna katlā, pāri lej buljonu tā, lai gandrīz nosedz gaļu, vāku virsū un cepeškrāsnī 160 grādos sutina vismaz 2 stundas līdz gaļa sāk dalīties strēmelītēs. Ko iesākt ar plucinātu cūkgaļu? Šo!


RECEPTE:

🍳esmu ticis pie @muurikkalatvia super pannām - mazās čuguna un lielās čuguna ar nelīpošo pārklājumu. Man šķiet katram mājās vajadzētu čuguna pannu, jo uz tās gatavot ir pavisam cits smeķis un kvalitāte, un cenas neatšķiras no tām, kas lielveikalos. Šīs pannas ir uz mūžu!

🍳Uz mazās čuguna pannas uzlejam nedaudz olīveļļu, sagriežam vārītus vai cepeškrāsnī ceptus kartupeļus, kas parasti paliek pāri pēc vakariņām vai svētku galda, klāt sitam 2 olas, pāri sāli un piparus, liekam sauju plucinātas cūkgaļas un šaujam cepeškrāsnī 200 grādos uz minūtēm 10. Kad gatavs pārkaisām ar zaļumiem.

🍳No plucinātas cūkgaļas var gatavot riktīgi daudz sendviču variācijas, lūk, viena no tām - apgrauzdējam pāris tostermaizes šķēles, uzcepam 3-4 bekona šķēles - mēs esam iecienījuši RAKVERE American Bacon. Uz vienas maizes šķēles ziežam kausēto sieru, kārojam pāri plucinātu cūkgaļu. To gatavoju no RAKVERE cūkas šķiņķa bez ādas un kaula, jo gaļa ir laba. Sendvičam liekam virsū kādu šķēlīti sievasmātes marinētu gurķīšu, ceptu bekonu, otru tostermaizes šķēli un bum - ideāli gardi!

89 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page