OSSO BUCO jeb recepte liellopa stilbiem

Receptes autors @myfoodbloger, iesakām visiem iečekot viņa instagram profilu!

OSSO BUCO - esmu gatavojis gana daudz, tam vajadzēs liellopa gaļas gabalus, kurus tā ari sauc par osso buco un čuguna katlu vai “pīli”.

.

RECEPTE:

🥩gaļas gabalus krietni sasāla un sapiparo, apviļā miltos un no katras puses apcep. Gatavoju 5 gaļas gabalus.

🥕Sagriež kubiņos 2 sīpolus, 1 burkānu un 3-4 selerijas kātus, katlā apcep, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi.

🧄Tad pievieno 4 ķiploka daiviņas smalki sakapātas un krietnu šķipsnu timiāna, mirkli pasautē.

🥩Tad liek čuguna katlā apcepto gaļu, pāri lej 2 glāzes buljona un 1 glāzi baltvīna, man bija Vara tomātu vīns, nebija ne vainas. Galvenais, lai šķidrums nosedz gaļu.

🥩Visu šmorē katlā zem vāka aptuveni 1.5 stundu. Pasniedz ar kartupeļu biezeni, oriģinālajā versijā ar polentu, taču var ar rīsiem, dārzeņiem, lavašu.

31 views0 comments

Recent Posts

See All
Rīga, Miera iela 15
Tel.: 29134494
0
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram