Receptes autors @myfoodbloger, iesakām visiem iečekot viņa instagram profilu!
OSSO BUCO - esmu gatavojis gana daudz, tam vajadzēs liellopa gaļas gabalus, kurus tā ari sauc par osso buco un čuguna katlu vai “pīli”.
.
RECEPTE:
🥩gaļas gabalus krietni sasāla un sapiparo, apviļā miltos un no katras puses apcep. Gatavoju 5 gaļas gabalus.
🥕Sagriež kubiņos 2 sīpolus, 1 burkānu un 3-4 selerijas kātus, katlā apcep, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi.
🧄Tad pievieno 4 ķiploka daiviņas smalki sakapātas un krietnu šķipsnu timiāna, mirkli pasautē.
🥩Tad liek čuguna katlā apcepto gaļu, pāri lej 2 glāzes buljona un 1 glāzi baltvīna, man bija Vara tomātu vīns, nebija ne vainas. Galvenais, lai šķidrums nosedz gaļu.
🥩Visu šmorē katlā zem vāka aptuveni 1.5 stundu. Pasniedz ar kartupeļu biezeni, oriģinālajā versijā ar polentu, taču var ar rīsiem, dārzeņiem, lavašu.
Comments