Ko pagatavot čuguna pannā?


Ķiploku maize ar bekonu


Izejvielas:

1 dl Grana Panado rīvēts siers

1 tk. ķiploka pulvera

1 tk. paprikas pulvera

5-6 šķēles kraukšķīga grauzdēta bekona

3 olas

100 g filadelfijas siera

4 dl sarīvēta mozzarella siera

225 g mandeļu pulvera (aptuveni 5-6 dl)

1 tk. cepamais pulveris

½ tk. pārtikas sodas

50 g sviesta pannas ieļļošanai

Uz gatavās maizes virsmas – 50 g sviesta un sasmalcināti pētersīļi un šķipsniņa sāls


Pagatavošana:


  1. Sajauc ķiploku un paprikas pulveri ar sarīvētu Parmesan sieru.

  2. Ievieto bekona šķēles cepeškrāsnī un pārsedzat, tās ar cepampapīru. Uzstādiet krāsns temperatūru uz 200 grādiem (bekonu liek aukstā krāsnī).

  3. Olas, jāsakuļ un sajauciet kopā ar filadelfijas sieru un sarīvētu mozzarella sieru. Mīciet līdz tā pārvēršas vienmērīgā mīklas masā! (var izmantot arī virtuves kombainu)

  4. Mandeļu miltus sajauc ar cepamo pulveri un pārtikas sodu,tad pakāpeniski pievieno to mīklai.

  5. Sagriež bekonu mazos gabaliņos un iemīca, tos mīklas masā.

  6. Iesmērē čuguna pannu ar sviestu.

  7. Mīklu sadala 7 vienādās mīklas bumbās un izvāļā ķiploka, paprikas pūlverī un siera maisījumā.

  8. Bumbiņas smuki saliekat čuguna pannā. Pannu ievieto cepeškrāsns vidū un cep aptuveni 20 min. (ik pa brīdim iesakam ielūkoties)

  9. Pannu novieto uz karstuma izturīgas vismas. Maizes augšējo daļu iesmērē ar svieta, pētersiļu un sāls maisījumu.








0 views
Rīga, Miera iela 15
Tel.: 29134494
0
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram