Čahohbili ar vistu



RECEPTE:

🌶 Klasisku čahohbili gatavo no fazāna, taču tas ir liels retums, tāpēc vista ir lieliska alternatīva. Veselu vistu sadala gabalos un liek uz pannas, lai apceptu. Gruzijā to cep bez taukvielām, taču var nedaudz uz pannas uzliet eļļu, taču nedaudz. Vistu cep zem vāka diezgan bieži apgrozot.

🌶Pievieno vistai 0.5kg sagrieztu sīpolu un turpina cept, intensīvi apmaisot, līdz sīpoli kļūst mīksti.

🌶Tad šauj klāt 0.5kg tomātu, kam novilkta miziņa un super smalki sakapāti, var atdalīt sēklas no tomātiem, tad tas viss būs vēl labāks. Tiklīdz pannā parādās burbulis, liek virsū vāku un sautē ēdienu kādas minūtes 20.

🌶Smalki sakapājam 1 galviņu ķiploka, to pašu izdarām ar 1 čilli, kuram izņem sēklas, arī kādu sauju kinzas ir jāsakapā, jo bez kinzas nav Gruzijas. To visu pievieno katlā, apmaisa un sautē vēl 10 minūtes. Sāli pievieni pēc sajūtām.

🌶Ņem ēdienu nost no uguns un ļauj pastāvēt 5 minūtes pirms mesties virsū to notiesāt.

.

Šis ēdiens jums garšos tik ļoti, ka turpmākās dienas sapņosiet par Gruziju! Es jau trinos nemierā, kad nokļūšu tur un varēšu ēst arī par visiem jums!

48 views
Rīga, Miera iela 15
Tel.: 29134494
0
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram