Gan jau katrs kaut reizi ir mēģinājis taisīt gaļu saldskābajā mērcē, arī es, taču patiesībā taisījuši esam gulašu ar saldskābo mērci, tāpēc atbraucu pie sievasmātes uz laukiem un pagatavoju viņai cūkgaļu saldskābajā mērcē pa īstam, viņa ļoti ir iecienījusi @maggi_latvija mērces, vienmēr piekodina, lai kādu paķeru, kad braucam ciemos, tāpēc arī šāda receptes izvēle. Vēl saskatījos filmu “Robežu gūstā” - par latviešu ceļotājiem, kuri atdzina no Vjetnamas/Ķīnas robežas ugunsdzēsēju auto un gatavoja ēdienu pa ceļam, sapratu, ka viens ķīniešu ēdiens ir kā reiz tas, kas mums pietrūkst! Ja nevaram aizbraukt uz Āziju, Āzija brauc pie mums! . RECEPTE: 🍍sagriež cūkgaļas šķiņķi šašlika izmēra gabaliņos un ar gaļas āmuru izklapē, katru gabalu saveļ bumbiņā. 🍍Bļodā uzjauc olas, sojas mērces un kartupeļu cietes maisījumu. Ja ir līdz 1kg gaļas, tad pietiks ar vienu olu, ja vairāk, tad 2 olas. Sojas mērci vajadzēs aptuveni 2-3 ēd.k., kartupeļu cieti 1/2 tēj.k. To visu iemaisa gaļā. Ja gaļas vairāk, tad arī sojas mērci jāpiešauj vairāk. 🍍Tad katru gaļas gabaliņu panē kartupeļu cietē un fritē lielā eļļas daudzumā. Fritē, kamēr gaļas gabaliņi zeltaini brūni. Eļļai vēlams būt 180 grādus karstai. Šeit mēs izmantojā Muurikka Wok pannu. 🍍Kad gaļa gatava, ķeksē to laukā no Muurikka WOK pannas vai katla. Tad pievieno @maggi_latvija Chinese Style saldskābo mērci, vēl nedaudz karsē gaļu un pasniedz to kopā ar rīsiem. Būs jūsu ikdienas garšu buķetē kaut kas citādāks un baigi labs!
Vēlies redzēt citas receptes? Tad spied virsu un pieseko --> @myfoodbloger !
Comments