top of page

Cūkas filejas medaljoni sinepju mērcē


Izejvielas:

  • 800 g cūkgaļas filejas

  • 500 ml saldais krējums

  • 4 gab. marinēti gurķi

  • 1 iepakojums zaļās olīvas, ķiršu tomāti pēc izvēles

  • 1 gab. sīpola

  • 1 iepakojums sinepes (klasiskās)

  • Pipari, sāls un cukurs pēc garšas (liekam vairāk,nebaidamies)







Pagatavošana:


  1. Sagriež cūkgaļas fileju vienmērīgos medaljonos un liek tos uz karstas pannas. Smuki apbrūnina no abām pusēm.

  2. Kad gaļa ir brūna, ņem to nost. Pannu nemazgā, lai paliek uz pannas gaļas un garšvielu sacepums.

  3. Sagriežam gurķus, olīvas/tomātus un sīpolu. Liek tos uz (netīrās) pannas un apcepam

  4. Pievienojam sinepes un turpini cept, kādas 5min. Tad pievieno saldo krējumu.

  5. Turpinām visu sildīt un pievienot, garšvielas sāli, cukuru, piparus utt.. Pievieno garšvielas un maisi masu, ik pa brīdim nogaršojot vai ir sasniegta pareizā garša!

  6. Kad garšo perfekti lejam to katlā, kurā stāv gaļa. Atstājam to uz vidējas temperatūras uz 1,5h (tik ilgi, lai gaļa ir mīksta).

  7. Bon appétit!



Comments


bottom of page