Kā izvēlēties un sagatavot zivis kūpināšanai | Muurikka.lv
top of page

Zivs sagatavošana kūpināšanai



Lēni kūpinātas zivis iegūst patīkami mitru struktūru! Zivs gaļa viegli atdalās, sulīgos gabalos un izkūst mutē, radot patīkami saldenu dūmakainu garšu. Šo garšu var papildināt ar garšvielām, svaigiem garšaugiem un citronu. Kūpināta zivs ir lielisks ēdiens! Pāris ieteikumi, kā kūpināt zivi:


Kā izvēlēties zivi, ko kūpināt


  1. Taukainākas zivis, piemēram, lasis vai jūras asaris, absorbē dūmus labāk, nekā liesākas zivis. Protams, visas zivis būs garšīgas, ja tās pareizi sagatavos kūpināšanai, bet mēs ieteiktu tunci, lasi, jūras asari un citas zivis, kas satur augstu tauku daudzumu!

  2. Šajā rakstā Jūs varēsiet vairāk uzzināt par labāko zivju izvēli kūpināšanai. (raksts angļu valodā)


Zivs kūpināšana


  1. Ir daudz dažādi varianiti, kā baudīt kūpinātu zivi. Tas ir atkarīgs no tā, kā sagatavosiet zivi, bet mēs ieteiktu kūpināt veselu zivi un ar ādu. Kūpināšanas procesā āda paliek kraukšķīga un zivs gaļa no tās atdalās!

  2. Izvēlies kūpināšanas skaidiņas ar vieglu, saldu dūmu, piemēram, ābele, ķirsis vai alksnis. Tādā veidā dūms nepārspēkos zivs gaļas garšu, bet gan dos patīkamu saldenu augļu aromātu.

  3. Uzkarsē kūpinātavu un pievieno samitrinātas kūpināšanas skaidiņas, sagaidi, kad tā izsit pirmo dūmu! Ja vēlies zivi kūpināt temperatūrā no 80° C – 95° C grādiem, tad tas aizņems aptuveni 3 stundas.

  4. Ja zivi esi noķēris pats vai nopircis veikalā ieteiktu to kūpināt līdz tā sasniedz drošu iekšējo temperatūru, lai izvairītos no parazītiem. Lielākajai daļai zivju droša iekšējā temperatūra būs +70° C grādi, lai varētu viegli sekot ieteiktu tev izmantot digitālo termometru.

7,111 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page