Izejvielas:
24 gab. sparģeļi
1 ēd.k sviests
2 gab. citrons
sāls un pipars
citrona sula (izspiesta no 2 gab. citronu)
Pagatavošana:
Apgriez vai nolauz sparģeļu kātu apakšiņas
Ievietojam, tos tvaicēšanas sietā, tvaicējam tos no 5 līdz 8 minūtēm, procesa beigās tiem jābūt kraukšķīgiem. Tvaicēšanas laiks atkarīgs no sparģeļu lieluma.
Noņemam tvaicēšanas sietu ar sparģeļiem un nolejam ūdeni no katla. Katlā izkausējam sviestu uz vidēji karstas plīts.
Ievietojam katlā sparģeļus un uzrīvējam virsū citrona miziņas. Pievienojam sāli, piparus un maisam tos 2 minūtes. Pirms pasniegšanas uzspiežam virsū citrona sulu.
Comentarios